Ηλεκτροπληξία νεαρής κοπέλας από φθαρμένο καλώδιο iPhone 6

Ηλεκτροπληξία νεαρής κοπέλας από φθαρμένο καλώδιο iPhone 6

Ίσως θυμάστε ένα περιστατικό που συνέβη το 2013, όπου μια αεροσυνοδός έπαθε ηλεκτροπληξία όταν απάντησε σε μια κλήση στο Apple iPhone 5, ενώ βρισκόταν σε φόρτιση. Τότε ξεκίνησε μια σειρά από περιστατικά όπου χρήστες iPhone και iPad δήλωναν ότι έπαθαν ηλεκτροπληξία. Σε πολλές περιπτώσεις, το πρόβλημα προέρχονταν από τη χρήση φορτιστών από τρίτους κατασκευαστές. Αργότερα την ίδια χρονιά, η Apple ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τους φορτιστές τρίτων κατασκευαστών με δικούς της, σε συγκεκριμένες χώρες.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ακούσαμε για κάποιο περιστατικό ηλεκτροπληξίας από χρήση iPhone κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Αυτή την εβδομάδα όμως μια 14χρονη κοπέλα από το Βιετνάμ έπαθε ηλεκτροπληξία στον ύπνο της από ένα φθαρμένο καλώδιο φόρτισης που ήταν συνδεδεμένο με το iPhone 6 της. Η αστυνομία εικάζει ότι η Le Thi Xoan είχε συνδέσει τον αυθεντικό φορτιστή της Apple στο κινητό της και το ακούμπησε στο κρεβάτι της, όπως συνήθιζε να κάνει κάθε βράδυ. Λόγω της φθοράς στο καλώδιο, έπαθε ηλεκτροπληξία ακουμπώντας το στον ύπνο της.

Καλό θα ήταν να ελέγξετε την κατάσταση των καλωδίων φόρτισης στο τηλέφωνό σας, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, όπως επίσης και τα καλώδια χρησιμοποιεί η οικογένειά σας. Αν υπάρχουν ρωγμές ή ανοίγματα που εκθέτουν την εσωτερική καλωδίωση, φροντίστε να τα αντικαταστήσετε άμεσα.

 

 

Πηγή: phonearena.com

Αφήστε μια απάντηση